Dinamična godina u  Centru izvrsnosti za biologiju

Godina prepuna događanja je iza nas. Uz radionice subotom, radionice Kluba istraživača koje su se odvijale tijekom tjedna, novi program za učenike 5. i 6. razreda, sudjelovali smo na raznim natjecanjima, festivalima i znanstvenim konferencijama te u projektima. Ovaj put ćemo vam veći dio priče ispričati fotografijama, kažu da fotografije govore više od riječi:

Istaknuli bismo i važnija događanja i uspjehe naših polaznika:

Listopad, 2021. Jan Špiclin, Erin Begović i njihov mentor Marko Šafran predstavili su svoja istraživanja na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji “Hrana i klimatske promjene” , Sveučilište Sjever, Koprivnica

Listopad, 2021. održano je svečano otvaranje Laboratorija za molekularnu biologiju Centra izvrsnosti za biologiju Varaždinske županije

Ožujak, 2022: Vanda Vrček je u 2. krugu kvalifikacijskog testiranja za Europsku prirodoslovnu olimpijadu ostvarila najbolji rezultat iz biologije i kemije te se plasirala u tim koji će na olimpijadi predstavljati Hrvatsku (mentorica: Martina Vidović)

Svibanj, 2022.državno Natjecanje iz biologije, Sv. Martin na Muri

Natjecanje  u znanju: 

Vanda Vrček, 2. razred, 3. mjesto (mentorica: Martina Vidović)

Natjecanje u istraživačkim radovima: 

Jan Pavić, 1. razred, 2. mjesto, naziv rada „Utjecaj temperature otapala na antimikrobijalnu učinkovitost ekstrakta zelenog čaja (Camellia sinensis var. sinensis)“ (mentor: Marko Šafran)

Jan Špiclin, 4. razred, 4. mjesto, posebna nagrada za najbolji poster i demonstraciju rada (glasovi publike), naziv rada „Utjecaj fenola iz ekstrakta zelenog matcha čaja na smanjenje stope oštećenja DNA molekule iz sperme lososa uslijed izlaganja UV-A zračenju“ (mentor: Marko Šafran)

Svibanj, 2022. Vanda Vrček osvojila srebrnu medalju na Europskoj olimpijadi prirodoslovnih znanosti, Hradec Kralove, Češka

Svibanj, 2022. polaznici Centra populariziraju znanost – održali su radionice na Festivalu znanosti na Sveučilištu Sjever, Varaždin (mentori: Martina Vidović i Marko Šafran)

Lipanj, 2022. Jan Špiclin plasirao se u finale natjecanja ZUM Znanstvenik u meni, finale natjecanja će se održati u srpnju u Zadru (mentor: Marko Šafran)

Za kraj, pozivamo sve učenike koji bi voljeli eksperimentirati i steći slična iskustva, pridružite nam se sljedeće godine u CIB-u!

This entry was posted in Opće obavijesti. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dinamična godina u  Centru izvrsnosti za biologiju

  1. Emina says:

    Divno, čestitke svim učenicima i pohvale svim profesorima!

Leave a comment