Što vas sve očekuje u CIB-u?

Prijavi se i pridruži nam se! 🙂

Program Centra

  • Radionice za učenike 7. razreda OŠ (60 sati):

Pogled u živi svijet kroz okular mikroskopa, otkrivanje tajni planktonskih organizama, bakterija i kukaca dio su izazova koji očekuju sedmaše. Šećer za kraj, tematski raznolika terenska nastava na Trakošćanskom jezeru.

  • Radionice za učenike 8. razreda OŠ (60 sati):

Anatomija i fiziologija čovjeka, forenzika, biotehnologija, ekologija i evolucija, glavne su teme raznovrsnih istraživanja koje smo pripremili za osmaše. Što se zanimljivo skriva u pojedinoj temi, saznaj na radionicama.

  • Radionice za učenike 1. razreda SŠ (60 sati):

Istražit ćeš interakciju različitih životinja, lišajeva i bakterija te njihovog okoliša, a cjelinu zaokružiti terenskim istraživanjem glasanja ptica u Dravskoj park šumi i istraživanjem ekologije vodozemaca i gmazova na Trakošćanskom jezeru.

  • Radionice za učenike 2. razreda SŠ (60 sati):

Mikroorganizmi, bakterije i gljive, glavni su modelni organizmi radionica namijenjenih učenicima drugog razreda. Istraživačku priču začinit ćemo invazivnim vrstama biljaka i životinja. Mjesto radnje, laboratoriji Prve gimnazije Varaždin i Dravska park šuma.

  • Radionice za učenike 3. razreda SŠ (60 sati):

Spustit ćeš se na razinu stanice i njenih kemijskih spojeva, eksperimentalno istražiti različite procese kod čovjeka, životinja i biljaka. Posjetit ćeš laboratorije Opće bolnice Varaždin i eksperimentirati u laboratorijima Instituta Ruđer Bošković.

  • Radionice za učenike 4. razreda SŠ (40 sati):

Ključni pojam – DNA! Najprije ćeš se upoznati s načinom rada i tipičnim uređajima u molekularnom laboratoriju (spektrofotometar, PCR, gel elektroforeza itd.), a zatim ćeš naučiti kako nam bioinformatika pomaže da uz pomoć računala i programiranja obradimo velike količine eksperimentalnih podataka i dođemo do rješenja biološkog problema.

  • Klub istraživača:

Ukoliko želiš detaljnije istražiti neku temu, proces ili biološki problem, Klub istraživača pravo je mjesto za tebe. U Kubu ćeš uz mentorsku pomoć razviti svoju ideju, napisati plan istraživanja i samostalno provesti eksperiment. Tu priča ne završava, potaknuti ćemo te da rezultate istraživanja obradiš, znanstveno prezentiraš u obliku postera ili pisanog rada te predstaviš na natjecanju, učeničkim festivalima ili smotrama radova.

U rad kluba se mogu uključiti učenici srednjih škola, neovisno o tome polaze li radionice Centra subotom.

This entry was posted in Opće obavijesti. Bookmark the permalink.

Leave a comment